Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/mobilabonnementsluppen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/mobilabonnementsluppen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Så meget data bruger du på at surfe, maile og streame på din mobil

Så meget data bruger du på at surfe, maile og streame på din mobil

Hvis du ikke er helt så vant til at bruge din smartphone på nettet, er du måske kommet i tvivl om, hvor meget du egentlig bruger på at surfe, tjekke mails, se videoer og downloade. Vi giver dig en idé om, hvad der bruger lidt og meget data.

Det er ikke så mange år siden, at smartphones var forbeholdt de få. Nu er de ved at være hvermandseje og derfor kæmper teleselskaberne om at tilbyde nye kunder de mest fordelagtige abonnementspakker med længere taletid, fri sms/mms og ikke mindst en ordentlig mængde data inkluderet.

Data er nødvendigt, hvis du køber en smartphone

Data er det man skal bruge for overhovedet at kunne udnytte sin smartphone fuldt ud – det vil sige til at gå på nettet og hente apps.

Hvor meget data den enkelte har brug for er meget individuelt. De fleste bruger faktisk ikke særligt meget data hver måned, fordi de netop bare nøjes med at se på deres mail, læse nyheder, tjekke vejrudsigten og lignende ting, som altså ikke er særligt datakrævende.

Dette kan du med 1 GB data

For at få en idé om, hvor mange gange du kan foretage de enkelte ting har vi skruet en lille oversigt sammen, som viser hvor langt du når med bare 1 GB data. Du vil kunne vælge imellem at (tallene er cirka-tal):

 • Tjekke vejret på dmi.dk 10.000 gange
 • Hente 90.900 standard e-mails
 • Hente 10.000 e-mails, hvor der er vedhæftet Word-dokumenter
 • Se videoer på YouTube i 4,5 timer
 • Chatte med dine venner i 400 timer
 • Streame tv (fx fra DR) i 2,5 timer
 • Høre din favorit-netradio i 17 timer
 • Se de seneste nyheder på fx Politiken.dk 312 gange
 • Spille onlinespil i 143 timer

Som du kan se er noget af det, der bruger mest data, streaming af tv og når du vælger at se videoer på YouTube. Men selv dét kan du faktisk gøre i en hel del timer uden, at du forbruger meget af dit abonnement, hvis du har valgt 1 GB data om måneden.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis ikke du vælger den rette mængde data fra starten – og du dermed bruger mere end der er inkluderet på månedsbasis – så kan der ryge en del overtaksering på. Alternativt sætter mobilselskaberne din hastighed markant ned resten af måneden. Det afhænger af, hvem du har abonnement hos.

Har du yderligere spørgsmål om dataforbrug er du altid velkommen til at kontakte os.

 

One thought on “Så meget data bruger du på at surfe, maile og streame på din mobil

 1. Heine jensen

  Jeg ser somregel mine videoer i højeste Kvalitet, Så i siger Youtube i 4,5 time. Er det 360p, 480p 720p eller 1080p?

Leave a Reply

Your email address will not be published.