Sådan finder du ud af hvilket mobilabonnement du skal vælge

Der er ikke noget at sige til, hvis du synes det er svært at finde rundt i udbuddet af mobilabonnementer. Mobilselskaberne kalder næsten alle sammen deres abonnementer noget forskelligt og det kan være ret uoverskueligt at vide, hvad du skal holde øje med. Derfor har vi lavet en lille guide, der kan hjælpe dig på godt på vej.

Rigtig mange danskere beholder det samme mobilabonnement år efter år og skeler sjældent til, hvad de egentlig betaler om måneden. Det er en loyalitet som mobilselskaberne er vældigt glade for. I realiteten snyder du dog dig selv og du kan ofte spare rigtig mange penge, hvis du lige afsætter lidt tid til at finde ud af, hvor du finder det bedste abonnement, der passer til netop dit behov. Faktisk anbefales det, at du tjekker om du har det bedst egnede abonnement ca. hvert halve år. Det siger noget om, hvor meget der sker på mobilområdet.

Hvordan finder du så ud af hvilket mobilabonnement du skal vælge? Det gør du altid lettest ved at kende dit normale månedlige mobilforbrug. Altså:

  • Tale: hvor mange timer taler du om måneden?
  • Data: hvor meget data bruger du om (hvis du har en smartphone)?
  • SMS og MMS: det var tidligere vigtigt at kende ens SMS/- og MMS-forbrug, men i dag er disse tjenester næsten uden undtagelse inkluderet i mobilabonnementerne

Hvis ikke du allerede kender dit præcise forbrug, kan du enten finde det via selvbetjeningen på dit mobilselskabs hjemmeside eller du kan kontakte kundeservice og bede om en specifikation. Det fremgår sjældent direkte af regningerne.

Det kan altid bedre betale sig at finde et mobilabonnement, hvor dit faste forbrug er inkluderet fra starten af. Det er nemlig ret udbredt blandt mobilselskaberne at anvende en forholdsvis høj grad af overtaksering, hvis du taler mere end dine inkluderede timer, eller forbruger mere data end du har til rådighed.

Læs også: Se hvad det koster at forbruge mobildata.

Få hjælp til at bestemme mængden af data

Generelt har de fleste folk et bedre billede af, hvor meget de taler om måneden, end af hvor meget data de har behov for. Du kender det sikkert fra dig selv: vi har trods alt haft mobilerne i så mange år, at det ikke ændrer sig så meget fra måned til måned om du snakker meget eller lidt. I øvrigt bruger den gennemsnitlige dansker 6 timer om måneden på mobilsnak.

Det er langt sværere at blive klog på, hvor meget data du skal have med og hvilket mobilabonnement der efterfølgende passer til dine behov. Det er heldigvis ikke så svært at finde ud af, for på de fleste smartphones i dag kan du ret præcist se, hvor meget data du har brugt i en given periode. Denne funktion ligger som oftest under indstillinger og mobilbrug.

Fremgår det ikke af din mobil, kan du tjekke vores tidligere indlæg om, hvad forskellige typer databrug egentlig sluger:

Læs også: Så meget data bruger du på at surfe, maile og streame på din mobil.

Du skal dog tage ekstra højde for et par vigtige ting, når du vælger data:

  • Streaming af TV, film og musik er virkelig blevet populært det seneste år og det formodes, at trenden vokser endnu mere i 2013. Streaming kræver en del af din data og derfor kan det være du allerede nu skal sørge for at få ekstra data med i mobilpakken, hvis du forestiller dig, at du gerne vil anvende streaming i større omfang
  • Omvendt er der også mange af os, som anvender vores mobiler, når der er adgang til trådløst netværk (fx i hjemmet, skolen eller på kontoret). Når din mobil er på Wi-Fi, bruger den ikke af din mobile datatid, som derfor varer længere. Er det tilfældet, kan det være du ikke har behov for nær så meget data, som hvis du ofte er på farten.

Sådan kan du nemt sammenligne priserne på mobilabonnementer

Når du først har helt styr på, hvor meget taletid og hvor meget data du har behov for, er du klar til at sammenligne priserne, så du endeligt kan finde ud af hvilket mobilabonnement du skal gå efter.

På Mobilabonnementluppen.dk har vi altid opdaterede priser på ca. 65-70 forskellige mobilabonnementer inkluderet i vores prisoversigt. Mobilabonnementerne er fordelt på (i skrivende stund) 11 mobilselskaber, der både repræsenterer de helt store spillere på markedet og de lidt mindre selskaber.

Du finder altså et bredt udvalg af mobilabonnementer. Med de opdaterede priser har vi gjort det bøvlede researcharbejde for dig: ved at gå til prisoversigten på mobilabonnementer og trække i sliderne for hhv. taletid, data og SMS/MMS, får du vist lige nøjagtigt de mobilabonnementer, der bedst matcher dine behov.

Hér vil du kunne se yderligere informationer, udover månedsprisen på abonnementet og gå direkte til mobilselskabet for at bestille dit nye mobilabonnement. Held og lykke med at finde dit nye – og forhåbentlig – billigere mobilabonnement.

Se listen med prissammenligninger på mobilabonnementer her.

 

One thought on “Sådan finder du ud af hvilket mobilabonnement du skal vælge

Leave a Reply

Your email address will not be published.