Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/mobilabonnementsluppen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/mobilabonnementsluppen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Har du styr på dit dataforbrug? - MobilabonnementsLuppen.dk

Har du styr på dit dataforbrug?

Dataforbrug

Der er ingen tvivl om, at danskerne brugere mere og mere data. Man kan tydeligt fornemme det, når man ser reklamer for mobiltelefon- og internetabonnementer af forskellig slags. Vi har telefonen med overalt, og vi forventer, at vi kan gøre brug af den stort set på samme måde, når vi er på farten, som når vi sidder derhjemme med den stationære eller den bærbare PC. Når man taler om dataforbrug, så dækker det naturligvis over forbruget af internet, og det er med andre ord den trafik til og fra internet og data, der sendes eller modtages. De fleste mobilabonnementer har stadig et maksimalt dataforbrug, og det gør det naturligvis vigtigt at være opmærksom på sit dataforbrug. Vi brugere flere og flere tjenester og apps på nettet, og det i sig selv giver et langt større dataforbrug. Derfor kigger vi her nærmere på, hvordan du holder styr på dit dataforbrug, og om nødvendigt, hvordan du holder det nede. Du skulle også gerne få en fornemmelse af, om du har det rigtige abonnement. Det nytter nemlig ikke noget at skrue ned for forbruget, hvis du vælter dig i apps, og derfor har brug for et helt andet abonnement, der kan servicere dig. Prisforskellene behøver heldigvis ikke være så store, hvilke du kan læse meget mere om her på mobilabonnementsluppen.dk.

Hvor meget data bruger man på at surfe og være på nettet?

Det er naturligvis et godt spørgsmål, fordi det kan virke ret uhåndgribeligt. Lad os slå fast, at når du er på internettet med din mobiltelefon, så bruger du hurtigt meget data, hvis du ikke tænker dig om. Forbruget kan måles i kilobyte (kB), megabyte (MB) eller gigabyte (GB). Her skal vi kigge på et par eksempler fra den virkelige verden:

Facebook

En nærmest klassisk internettjeneste, der benyttes af både gamle og unge, er Facebook. En times almindelig surf via Facebook appen bruger omkring 50 MB, men det afhænger meget af, hvad du laver.

Ligeledes kan det være svært at sige, hvor meget surf på nettet trækker på bredbåndsforbruget, da det afhænger af, hvad du laver. Rettesnoren er dog 50 MB i timen som for Facebook.

Vil du høre musik eksempelvis via Spotify, afhænger forbruget af lydkvalitet, som du selv vælger. En times standardkvalitet trækker ca. 100 MB i timen, mens dataforbruget øges med op til 400 MB for en times musik i høj kvalitet.

En anden populær tjeneste er Netflix, der viser den populære serie House Of Cards. Billedkvaliteten tilpasses automatisk, og dataforbruget vil derfor variere en del. Som rettesnor benytter Netflix’ mobile tjenester dog omkring 200-300 MB i timen.

Dataforbrug på spil

Dataforbruget kan også gå til dækning af en lang række andre tjenester, der er populære blandt danskere. PokerStars har eksempelvis en mobilapp, der naturligvis kræver en dataforbindelse. Dataforbruget for PokerStars mobil app afhænger som for andre apps af mange forskellige faktorer, blandt andet hvor travlt der er på siden, og om hovedlobbyen vises på din mobil, hvilket øger forbruget. Spiller du ved ét bord i en time, kan du gå ud fra, at du har brugt omkring 1,5 MB i up- og download samlet set.

YouTube er også kendt af de fleste, og fra den tjeneste kan du regne med, at der ryger 500 MB for en times indhold. Lad os lige slutte oversigten af med at kigge på e-mails, som ikke forbruger særlig meget. E-mails kan ofte blot ses som tekst, og det kan gennemsnitligt strække 1.000 mails ud på et 100 MB dataforbrug. Vedhæftede filer kan naturligvis trække dette regnestykke noget op.

Svarer dit dataforbrug til dit abonnement?

4241580109_866f46b0a7_z

Kan du ud fra ovennævnte se, at du hører til den hastigt voksende gruppe af mennesker, der bruger meget data, så skal du overveje, om du har det rette abonnement. Der findes abonnementer med ubegrænset dataforbrug, men nogle gange kan mindre også gøre det, selv om du også deler dit internet. Vi vil da foreslå, at du kigger lidt nærmere rundt på vores side for at orientere dig om, hvad du kan få et abonnement for, der vil passe til det forbrug, du forventer at have. Du kan løbende følge dit forbrug hos din nuværende udbyder, og laver du et gennemsnit over et par måneder, har du også en idé om, hvad du skal lande på. Det er vigtigt, at du ikke sætter dataforbruget for lavt, men lad også være med at skyde langt over målet, da worst case ved de fleste abonnementer blot er, at der skrues ned for hastigheden, hvis du overskrider det maksimale forbrug.

Leave a Reply

Your email address will not be published.