Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/mobilabonnementsluppen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/mobilabonnementsluppen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Bliv røgfri med apps til mobilen - MobilabonnementsLuppen.dk

Bliv røgfri med apps til mobilen

Godt og vel 60 % af rygerne i Danmark, ønsker at lægge deres last på hylden, men det er svært. Dog findes der en række metoder, der hjælper dig med at blive røgfri – f.eks. en række apps til din mobil.

ryge_appDet er svært at stoppe

Selvom du helt sikkert godt ved, at det både er dumt, dyrt og farligt, er det der med at kvitte smøgerne bestemt ikke nogen let opgave. Det kræver først og fremmest viljestyrke, men for mange er det ikke nok – der skal mere til. Tobaksrøg indeholder mere end 4000 aktive stoffer, hvoraf langt størstedelen er beviseligt sundhedsskadelige, kræftfremkaldende og afhængighedsskabende. Specielt nikotinen er med til at gøre rygning så svær en last, at slippe af med. Men det kan lade sig gøre – du skal bare finde den metode, der virker bedst for netop dig.

Det første skridt på vejen mod at blive røgfri, er at ville det. Viljen spiller en helt afgørende rolle, da det – uagtet dine øvrige rygestopmetoder – er den allervigtigste faktor. Hvis du har viljen til at blive røgfri, er du allerede nået rigtig langt. Men det er svært. Mange falder tilbage i røgens jerngreb, fordi de vælger, at gå ”kold tyrker”, og ganske enkelt kvitte tobakken 100 % fra den ene dag til den anden. Det får kroppen til at hungre efter nikotin, og for de fleste ender trangen med at blive så altoverskyggende, at de får et tilbagefald.

Det kan derfor være en god idé, at starte ud med at skifte til en E-cigaret. På den måde får du stadig følelsen af at ryge, men i modsætning til almindelige cigaretter, indeholder en E-cigaret ikke i nærheden af samme mængde skadelige stoffer. Og de stoffer, der er i en elektronisk cigaret, er i meget små mængder i forhold til tobakssmøgerne. Det smarte ved en e-cigaret er også, at du kan nedtrappe mængden af nikotin, således at du til sidst slet ikke behøver det. En stor del af rygetrangen ligger nemlig i selve det, at ryge. Når kroppen ikke længere har brug for nikotin, kan man herefter påbegynde nedtrapning af sit e-cigaret forbrug, for selvom det ”kun” er damp, man suger ud af en e-cigaret, så er vores lunger fra naturens side kun beregnet til helt almindelig luft. Men en elektronisk cigaret er et godt udgangspunkt for en røgfri tilværelse.

Apps der kan hjælpe dig

Der findes et utal af apps, der kan hjælpe dig med at blive røgfri. En af de bedre er app’en ”E-kvit”, der laver en beregning af hvor mange penge du sparer og hvor mange dage du ”genvinder” ved at kvitte tobakken. Typisk kan en fast ryger spare i omegnen af 10-15.000 kroner om året, ved at lægge sin last bag sig. E-Kvit sender løbende opmuntringer direkte til din telefon, og fungerer som en støtte til dig, der ønsker at fastholde et rygestop.

En anden – nogen vil sige alternativ – app, er en hypnose app. Den er udviklet af Danmarks førende hypnotisør, Jacob Strachotta, og har fået stående applaus fra brugerne. Det skal dog siges, at det ikke er alle, der er lige modtagelige overfor hypnose, hvorfor der kan være forskel på effekten af app’en fra bruger til bruger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.