Anmeldelse af Jabra Sport headset: løb uden irriterende ledninger

Hvad enten du er ny eller erfaren løber, er det rart med musik i ørene, når du skal ud og lægge nogle kilometer bag dig på vejene. Derfor har vi testet et trådløst løbe headset fra det danske firma Jabra. Se bedømmelsen hér.

Løb er blevet ekstremt populært i Danmark over de seneste år. Det kan være svært at finde officielle tal, der angiver, hvor mange aktive løbere der rent faktisk er. Den nylige undersøgelse ’Motionsløbere i Danmark’, der er udfærdiget af Idrættens Analyseinstitut, konkluderer, at ca. én ud af fire danskere over 16 år løber regelmæssigt. Der er med andre ord flere hundredetusinde, der flere gange om ugen snører løbeskoene.

Derfor er der heller ikke noget at sige til at løbeudstyr er blevet big business. Hvis du selv løber, ved du også hvordan der hele tiden kommer nyt, lækkert design til og generelt sker en enorm udvikling indenfor tilpasningen og udseendet af løbeudstyr- og tøj.

Undgå at komme i nærkontakt med ledningen

Én af de ting der også har udviklet sig, er høretelefoner/headsets til løbeturen. De fleste har altid deres yndlingsløbemusik med, der kan sætte ekstra gang i motivationen og give mere energi til en længere og hurtigere tur. Derfor løber rigtig mange rundt med deres iPhone anbragt i et specielt sports armbånd, så deres musikbibliotek er lige ved hånden.

Desværre har ledningen til høretelefonerne en forunderlig evne til at blive totalt viklet ind i sig selv, ens tøj eller hår. Visse høretelefoner er også designet med et par øredimser, der bare ikke passer til dine ører lige meget hvordan du så sætter dem i. Resultatet er at de konstant falder ud. Jeg har personligt oplevet utallige løbeture, hvor jeg har kæmpet med ledningen og hele tiden måttet proppe de små earpods ind i ørerne igen.

Derfor begyndte jeg for noget tid siden at se mig om efter et specielt udviklet sports headset, der én gang for alle kunne sætte en stopper for mine headset-frustrationer. Valget faldt på et Bluetooth headset fra Jabra, som du kan læse en anmeldelse af hér.

Du mærker slet ikke headsettet

I pakken finder du en AC-adapter og selve headsettet, der består af to øredimser, som du skal sætte fast rundt om øret og som sædvanlig med selve øredelen/højtalerne inde i øregangen. De er forbundet af en lille gul gummisnor, som meget diskret er placeret bag på hovedet, så den netop ikke kommer forstyrrende i vejen. Trods de lidt større øredimser, er headsettet super let (kun 26 gram).

Headsettet findes i to forskellige størrelser S og M, så du kan justere det alt efter dit øres omfang. Derfor er det let at finde en pasform til netop dig. Når først det er placeret i øret, mærker du faktisk ikke, at du har det på. Det er nok det der slår mig mest, når jeg løber med det på: lige pludselig er der ingen irriterende ledning, der kommer i vejen og så leverer det i øvrigt en fantastisk lyd, der fint understøtter musik med en stærk bas.

Jabra Spot headset passer perfekt til sport

Jabra skriver selv, at headsettet er udviklet med noget så fancy som USA’s militærstandard for beskyttelse mod regn, støv og stød. Det betyder på mere normalt dansk, at der blandt andet ikke kommer sved på det, mens du løber – eller dyrker anden motion. En ret smart feature når nu sved er svært at undgå i forbindelse med sport.

Jabras sports headset fungerer ganske enkelt ved at blive parret med din iPhone (eller andre Bluetooth-enheder). Hvis du er i tvivl om, hvordan Bluetooth fungerer kan du se dette indlæg på vores søsterside iPhoneLuppen.dk:

Læs også: Få gavn af Bluetooth på din iPhone (eksternt link).

Når først det trådløse headset er koblet til din smartphone, kan du både streame musik (der er også en indbygget FM-radio) og samtaler til dit øre. Det betyder, at hvis du enten ønsker at foretage eller modtage et opkald, mens du løber, så skal du bare bruge din iPhone på normal vis og så kan du nemt snakke undervejs. Altså så meget som dit løb nu tillader uden at du snapper for meget efter vejret.

Headsettet er udviklet sådan, at mikrofonen skærmer mod vinden. Vinden vil på den måde gå uden om højtalerne, så din samtale ikke forstyrres unødigt af blæst.

Derudover fungerer Jabra Sport headset med de mest populære typer af fitness apps. Jeg bruger selv Endomondo, der er meget udbredt i Danmark og der er ingen problemer med forbindelsen.

Konklusion: Det eneste løbe headset du har brug for

Efter at have haft Jabra Sport headset i et halvt års tid og fast brugt det til løb 2-3 gange om ugen, er jeg ikke i tvivl: det lever op til dét, det lover. Jeg får en virkelig god lydkvalitet i ørene, musikken hopper ikke, når jeg løber, afskærmningen mod vind under samtale har jeg heller ikke noget at udsætte på. Det er vitterligt et headset udviklet til sportsudøvelse.

Men fremfor alt er jeg ikke længere generet af ledningen eller højtalere der falder ud af øret. Det sidder fast og godt til, stort set uden at du bemærker det. Derfor får Jabras trådløse sports headset min uforbeholdne anbefaling.

Jabra Sport headset er set hos iPhoneGadget.dk.

Læs mere om Jabra Sport headsettets specifikationer på Jabras hjemmeside.

One thought on “Anmeldelse af Jabra Sport headset: løb uden irriterende ledninger

  1. Frank

    Det nævnes flere steder på nettet, at forbindelsen mellem afspiller/telefon og earsettet let brydes, hvis distancen er for stor mellem disse. Kan du bekræfte hvor stor en afstand der skal til, for at bryde signalet mellem enhed og earset?

Leave a Reply

Your email address will not be published.